top of page

RESUM

Entorn professional


 

La meva trajectòria formativa i laboral ha anat transformant la meva vida de tal manera que he viscut amb contrast diferents cares de la música. Des de la vessant més depenent i mediada, a la més autoregulada i independent. En certs moments m'he sentit prou format com per seguir caminant lliurement. En altres moments he sentit la necessitat d'aprendre més. En el punt en què em trobo, el que vull és dedicar-me a l'educació musical en primera linia. Combinar el que la meva formació m'ha donat amb el que a la pràctica pedagògica m'aporta com a experiència per a innovar. A part, el vagatge en crear o participar en formacions musicals, m'ajuda a aprofitar aquesta habilitat per a transformar la didàctica, el disseny i els projectes educatius. En general em consider-ho un músic polifacètic, cosa que admiro de les persones que es dediquen a la pedagogia musical.

Experiència laboral

 

No m'aborreixo mai...

 

...fent classes de música. Cada dia és diferent i nous reptes que ens porten a través de la música, les emocions i els valors, cap a un camí que construim junts.

 

És com una teràpia per mi...

 

...dirigir una coral. Llàstima que s'acostuma a assajar al vespre, per que l'energia que et dona el cor (els cantants) t'arriba al cor (el que bombeja sang) i després només tens ganes de menjar-te el món. El cant és així.

 

Un s'ha de buscar les garrofes...

 

...així que un fa el que se li demana. Desde la fàbrica carregant camions, passant per jardins i camps, penjat per les façanes pintant canelons, relaxat en un biblio-piscines, fins a espectacles de malabars.

Formació
Escolania de Montserrat

1996 - 2000

 

Als 10 anys vaig entrar a l'Escolania de Montserrat sota la direcció del P. Ireneu Segarra (el primer anys, després vaig tenir el G. Jordi Agustí Piqué). La meva formació musical es basava fonamentalment en el cant coral de veus blanques. A la vegada, iniciava el meu cami com a instrumentitsta amb la flauta travessera (instrument principal) i el piano (instrument secundari). 

 

 

Conservatori Municipal de Música d'Igualada

2000 - 2004

 

De l'Escolania vaig passar directament a seguir els meus estudis de grau professional al Conservatori d'Igualada. Allà vaig seguir estudiant la flauta travessera i el piano, fins a nivell de 5è de grau professional.

 

Escola Superior de Música de Catalunya

2011 - 2015

 

Vaig començar els estudis superiors a l'Esmuc encarats a l'àmbit de la pedagogia general i bàsica. Amb el piano com a instrument principal, i el cant clàssic i modern com a instrument secundàri. A part també he tingut formació vocal, corporal, de direcció, tecnologia informàtica musical, àmbits de la musicologia i la pedagogia. En aquesta última, m'he format en pedagogia sistemàtica, didàctica (general, de l'instrument, Orff i del conjunt instrumental), dansa, moviment corporal, musicoteràpia,  i d'altres matèries relacionades amb la pedagogia com la dansa, les classes en grup, psicopedagogia, música i comunitat, etc.

Certificat San Francisco International Orff Schulwerk Course

2017 LEVEL1

Sofia López-Ibor, Paul Cribari, Christa Coogan, Annette Bauer.

2018 LEVEL 2

James Harding, Rick Layton, Eloi Fuguet Surroca, Estêvao Marques.

2019 LEVEL 3

Doug Goodkin, Estêvao Marques, Christa Coogan, Eloi Fuguet Surroca.

escolania-de-montserrat-logo-300x201.jpg
descarga.png
133028-original-logo.jpg
Cursos de Formació
Goodkin.jpg
Curs intensiu d'Orff Schulwerk.

1 al 3 de juliol 2014

 

3 dies de formació amb la professora pedagoga Laura Roig, on cada dia del curs ca ser representatiu d’un dels nivells de San Francisco. El curs constava de diferents matèries:

 

-Orff: veu i percussió

-Orff: Instruments

-Orff: Aplicació als instruments pròpis

-Dansa

-Jocs

-Cant Coral

-Reflexions-debat-bibliografia

 

Curs Aula Música 2.0

22 i 23 de juny 2015

 

Curs sobre recursos en les noves TiC's impartit pel professor Xavier Piquer.

 

Bloc 1: relació entre el centre i cadascun de nosaltres, amb tot el que això comporta. Comunicació, agilització de tasques, formació de grups de treball, materials compartits i un llarg etc.

Bloc 2: la relació que establim amb els nostres alumnes i els seus pares o responsables. Com afegir recursos 2.0 als que ja utilitzem.

Bloc 3: utilització de totes les eines tecnològiques que ens puguin ser útils i beneficioses per a la obtenció de millors resultats a l’aula amb especial atenció al dinamisme de la mateixa.

Boomwhackers. La música amb tubs col·laboratius.

29 de juny al 1 de juliol 2015

​Curs de 12h amb Uirá Kuhlmann, realitzat a l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès, a través de l'ACEM.

L'objectiu del curs va ser conèixer els diferents usos dels tubs melòdics de percussió per al desenvolupament de diverses activitats a classe de música: recerca de timbre i so, música i moviment del cos, repertori i jocs, treballs rítmics amb paraules, percussió corporal, etc.
Treballar la música i el repertori amb tècniques per a la construcció de la melodia mitjançant l’ús del moviment i el treball en equip. Descobrir el món dels Boomwhackers i de la música a través de la col·laboració.

Motivació, lideratge i gestió d'equips.

8 i 9 de juliol 2015

​Curs impartit per Magí Senserrich i Lluïsa Font, al Campus Universitari d'Igualada, amb una durada de 10h.

En aquest curs he vist què és un equip de treball, com identificar perills, quins són els elements clau per la motivació dels seus membres i que important és el lideratge en el funcionament i la consecució de resultats de l'equip.

Cantar per cantar

27 i 28 de novembre 2015

Curs impartit per Polo Vallejo, a l'Escola Municipal de Música Blai Net de Sant Boi de Llobregat, organitzat per l'ACEM.

Un plaer poder aprendre del gran músic, pedagog i musicòleg com ho és en Polo Vallejo amb la riquesa de la música a través del cant i la dansa, per compartir les experiències que ha pogut conèixer amb les diferents cultures de diferents indrets del món i que ens ha sabut transmetre durant el curs.

Improvisació en l'Orff Schulwerk

14 al 16 març 2017

Curs impartit a càrrec de Doug Goodkin, realitzat a l'EMCA de l'Hospitalet de Llobregat, organitzat per l'ACEM.

Goodkin parla de la improvisació com el punt de trobada entre la imaginació, la raó i la capacitat de resposta immediata com a forma d'expressió. En cada nivell del desenvolupament de la intel·ligència musical, els infants a una classe d'orff schulwerk, estan improvisant amb el llenguatge, el moviment, el ritme, la melodia, els instruments i l'expressió. En aquest curs, el formador, explora les diferents formes de treballar la improvisació a l'aula a través de molts estils de música i dansa.

Creació col·lectiva i aprenentatge cooperatiu

25 i 26 novembre 2017

Curs a càrrec de Luis García, realitzat a l'EMM Ma Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès, organitzat per l'ACEM.

Un taller per desenvolupar eines per a la creació col·lectiva amb i de l'alumnat jove a través de la música i el moviment. Com afrontar el disseny i la construcció d'accions artístiques que sorgeixin del treball cooperatiu a l'entorn global del centre educatiu.

7 Modes. Curs d'improvisació

26 gener 2019

Curs a càrrec de Luis González, realitzat a l'Escola Municipal de Música de Nou Barris, organitzat per l'ACEM.

Exemples pràctics que van des de Bartok a Adele i treball d'exercicis que ajuden a desenvolupar-nos com a improvisadors, pedagogs i músics.

"Abracadabra" del joc a l'aprenentatge musical

14 i 15 febrer 2019

Curs a càrrec de l'Ana Quílez, realitzat a l'Escola Municipal de Música Sant Boi de Llobregat, rganitzat per l'ACEM.

Partint dels principis bàsics de la pedagogia de la Rítmica Dalcroze i de l’Orff-Schulwerk, el curs ofereix recursos aplicables als nivells d’iniciació i elemental de l’educació musical.

OBJECTIUS:

– Relacionar les activitats de moviment amb l’aprenentatge musical.

– Mostrar diferents maneres de treballar el llenguatge musical a través de jocs musicals.

– Aportar recursos que permetin motivacions i estímuls nous en l’ensenyament musical de nivell inicial i elemental.

Les diferents activitats proposades es desenvolupen a partir de la participació activa de l’alumnat, aprenent mitjançant la seva experiència i vivència personal.

La Caixa de Sorpreses

28 i 29 febrer 2020

Curs a càrrec de l'Ana Quílez, realitzat a l'ECMM de Vilanova i la Geltrú, organitzat per l'ACEM.

Partint dels principis bàsics de la pedagogia de la Rítmica Dalcroze i de l’Orff, el taller ofereix eines i recursos pedagògics per aplicar directament amb alumnes de 3 a 12 anys. 

Amb l’ajuda de diferents materials vivenciarem la música a través del moviment i el joc simbòlic, desenvolupant la percepció, els reflexes, la coordinació i la imaginació.

Objectius:

  • Relacionar les activitats de moviment amb l’aprenentatge musical. 

  • Mostrar diferents maneres de treballar elements propis del  llenguatge musical a partir d’audicions musicals.

  • Aportar recursos que permetin motivacions i estímuls nous en l’ensenyament musical de nivell inicial i elemental.

  • Fomentar les qualitats personals d’imaginació, improvisació i de creació.

Les diferents activitats proposades es desenvoluparan a partir de la participació activa de l’alumnat, aprenent mitjançant la seva experiència i vivència personal.

Garcia-Luis_medium.jpg
bottom of page